Miként éljünk félelem és aggodalom nélkülMiként éljünk félelem és aggodalom nélkül
Miként éljünk félelem és aggodalom nélkül

K.Srí Dhammánanda

Miként éljünk félelem és aggodalom nélkül

Eredeti cím: How to live without Fear & Worry
Fordította: Lehóczki Anett
Szerkesztette: Dr. Kelemen László
Kiadás éve: 2009
ISBN: 9789630682107

A könyv első kiadása 1967-ben jelent meg, ám olyan kereslet mutatkozott iránta, hogy azóta nem kevesebb, mint hat további kiadást élt meg. Méltató és köszönő levelek özönlöttek a szerzőhöz a világ minden részéről. A könyv pozitív fogadtatása részben annak volt köszönhető, hogy egyszerű nyelvezettel, nagyravágyás nélkül íródott, és mert fő céljául azt tűzte ki, hogy az életet ne csupán buddhista nézőpontból tárja elénk, hanem más vallások és nagy gondolkodók nézeteit is bemutassa. Elsősorban azért íródott, hogy megnyugvást és enyhülést adjon az embereknek, akiknek nagy szükségük van az iránymutatásra a modern civilizáció vad bonyolultságában.

A mostani bővített kiadás az örök érvényű kérdések mellett korunk aktuális problémáival is foglalkozik. A mű gyakorlati és humanista nézőpontból kísérli meg a problémák tárgyalását. Ennek érdekében rengeteg idézet, anekdota, szellemes mondás, tanmese és más egyéb történet került a szövegbe, hogy segítsen megmutatni, miként gondolkodtak a bölcsek az emberi létezésről az idők folyamán.

Őszintén reméljük, hogy e könyv inspirációt és reményt ad mindenki számára, aki cinizmus nélkül, hittel olvassa sorait.

Letöltések

Kérjük, letöltés előtt tájékozódjon, hogy olvasó eszköze vagy szoftvere melyik formátumot tudja kezelni.

Kapcsolódó anyagok

Hogy élhetünk aggodalmak nélkül?

Sokszor tudjuk, hogy ok nélkül félünk, aggodalmaskodunk, szorongunk, mégsem tudunk változtatni a dolgon. Cikkünkben Fórizs László tanár, műfordító ad útmutatót a harchoz...